DE GARAGE

Start verkoop

Maastrichtseweg 19-23, daar staat al bijna 100 jaar een inmiddels wit-geschilderd pand. Het pand bestaat eigenlijk uit 3 panden met oorspronkelijk op de begane grond een garage bij het linker- en woningen in het middelste- en rechterpand. Op de verdiepingen zijn nog altijd de 3 oorspronkelijke bovenwoningen gesitueerd.

De begane grond is laatstelijk in gebruik geweest ten behoeve van garagebedrijf ‘Cor Hol’, een begrip in Den Bosch en omtrek. Eigenaar/gebruiker van het pand, Cor Hol, besloot na een leven van hard werken om zijn kruissleutel neer te leggen en te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Met het stoppen van zijn bedrijf kwam de begane grond vrij en ook de bovenwoningen konden uiteindelijk leeg, vrij van huur en gebruik worden gemaakt.

Normaliter passen wij bij herontwikkeling al snel de sloophamer toe, echter in dit geval en ook in het kader van duurzaamheid hebben wij samen met architect, constructeur, aannemer en makelaar aan een plan gewerkt waarbij het bestaande pand grotendeels behouden kan blijven. Deze zogenaamde transformatie heeft geleid tot een appartementengebouw met in totaal 12 stuks appartementen.

Aan de linkerzijde van het pand, waar oorspronkelijk de garage met bovenwoning was, blijft de onderdoorgang gehandhaafd en daarmee kan het kleinschalige parkeerterrein aan de achterzijde ontsloten worden. Overige parkeerplaatsen bevinden zich in de openbare ruimte. Op het achtterrein zijn ook de tuinen van de woningen op de begane grond gesitueerd evenals de bergingen, welke bereikbaar zijn via de brandgang. Op deze wijze wordt er aan een oud pand een nieuwe toekomst gegeven, kwaliteit toegevoegd op de locatie zelf, waarvan ook de directe omgeving de positieve gevolgen van zal ondervinden. Immers; een garagebedrijf verdwijnt en woningen in een woonomgeving zijn beter passend anno 2023.

De verkoop is inmiddels gestart en wordt verzorgd door NEXT Nieuwbouwmakelaars Nieuwbouwmakelaars